GPS Forum.eu

„Трейс Груп Холд“ ще участва в обновяването на 12-километров участък в Сърбия

Финансирането на проекта се осъществява чрез средства от Международната банка за възстановяване и развитие, ЕИБ и бюджета на Република СърбияСтарозагорската строителна компания „Трейс Груп Холд“ ще участва в обновяването на 12-километров участък в Сърбия. Това стана ясно, след като публичното предприятие „Путеви Србиje” (Пътища на Сърбия) и обединение JV ‘TRACE VLASOTINCE” (съставено от „Трейс Груп Холд“ като водещ партньор и „Трейс ПЗП Ниш“ АД) подписаха в средата на август съответния договор - за изпълнение на обществена поръчка за тежка рехабилитация (модернизиране) на държавен път IB 39, участък: Власотинце – Сводже, от км 58+ 876 до км 46+ 362, съобщават от българския холдинг.Стойността на поръчката възлиза на 652,6 млн. сръбски динара без ДДС (около 10,8 млн. лева, б. ред.). Финансирането на проекта се осъществява чрез средства от Международната банка за възстановяване и развитие, Европейската инвестиционна банка и бюджета на Сърбия. Срокът за изпълнение на строителните работи е 15 месеца.

Ще бъде извършена пълна рехабилитация на 12-километров участък, включваща разрушаване на бордюри, улуци, настилка, както и профилиране на съществуващата настилка за разширяване на пътя; изкопни работи, обработка на подпочвени води, насип, изграждане на тротоар при достъп към пътя; подобряване на настилката, както и поставяне на бетонни бордюри и изграждане на улуци.

Договорът обхваща още ремонт на мостове, водостоци, бетонни стени; пътна маркировка и сигнализация; електрически кабели и телекомуникация.

От началото на годината акциите на „Трейс Груп Холд“ АД поевтиняват с 13,85%.

Източник
[code]https://www.investor.bg/novini-i-analizi/339/a/treis-grup-hold-shte-uchastva-v-obnoviavaneto-na-12-kilometrov-uchastyk-v-syrbiia-26...

Read More

Read More

GPS системите намаляват драстично кражбите на гориво от служебни коли

По данни на Viasat Technology регистрираните кражби на горива за 2 години надхвърлят 26 хиляди литраВнедряването на GPS базирана система за контрол и управление на автопарка значително намалява кражбата на гориво от служебните превозни средства. Или поне това показват данните за последните две години на един от най-големите доставчици на подобни системи у нас Viasat Technology.

Общо за 2016 и 2017 г. системата на компанията е засякла над 26 хиляди литра откраднати горива, но през 2016 г. са регистрирани 652 източвания на общо над 18 хиляди литра гориво. През 2017 г. липсите на горива са намалели двойно до малко над 8 хиляди литра, източени при 326 опита.

От Viasat Technology уточняват, че GPS базираната система на компанията успява да засече кражбите на горива от служебни транспортни средства по два начина. Първият и най-популярен доскоро е чрез директно източване от резервоара на служебния автомобил. Датчикът отчитащ нивото на гориво показва, че то е намаляло без превозното средство да е изминало никакъв път.

Вторият начин за кражба е чрез зареждане на гориво на бензиностанция в личен автомобил, вместо в резервоара на служебния. „Много от служителите на бензиностанциите бдят за подобни кражби, но въпреки това злоупотреби се случват, обясняват от Viasat. - За щастие механизмът за контрол на горива от Viasat Technology позволява да се засече зареденото на бензиностанция гориво с постъпилото в резервоара”, допълват от компанията.

GPS системата на Viasat Technology използва различни начини за контрол на горивата в зависимост това дали транспортното средство е камион, строителна машина, земеделска техника, лек или лекотоварен автомобил. Специално обучен екип на софтуерната компания се грижи за контрола на горива, включително като изготвя отчети за разхода на гориво, следи за кражби на гориво и инф...

Read More

Read More

Добивната индустрия в България осигурява 5% от БВП на странатаДобивната индустрия допринася за 5% от БВП на страната, заяви пред  Bloomberg TV Bulgaria проф. Любен Тотев, зам.-председател на Българската минно-геоложка камара (БМГК). Преди дни секторът отчете ръст от 11 на сто в общия добив на полезни изкопаеми за 2017 година.

В минната промишленост са заети пряко близо 25 хил. души, а други 120 хил. са непряко свързани. Доставките на материали осигуряват още около 800 хил. работни места, каза проф. Тотев в предаването „Бизнес старт“ с водещ Живка Попатанасова.

„Добивната индустрия в миналото, сега и за в бъдеще е гръбнакът на икономиката, защото без добиването на суровини, материали, въглища и други няма как да съществуваме“, коментира той.

Любен Тотев коментира, че навсякъде има липса на кадри, но проблемът не е толкова остър в добивният сектор, където заплатите са с 50% над средните за страната или средно годишно около 19 хил. лева. В университетите има недостиг на зрелостници, но пък браншът разполага с контингент кандидати, които идват от минните райони.

Проф. Тотев каза още, че едно от големите мероприятия, които е провела БМГК тази година във връзка с българското европредседателство, е Европейският минен бизнес форум.

Източник
https://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/dobivnata-industriia-v-bylgariia-osiguriava-5-ot-bvp-na-stranata-266757/

Read More

Навигация

[0] Forum

Премини на пълна версия