Автор Тема: „ПСТ Груп“ ще строи 1.4 км от „Струма“ за 22 млн. лв.  (Прочетена 83 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Dimitar

  • Owner
  • Sr. Member
  • *****
  • Публикации: 425
  • Рейтинг: +0/-0
  • Пол: Мъж
  • Място: София
Компанията подписа договор с Агенция „Пътна инфраструктура“, а отсечката е след тунел „Железница“Строителната компания „ПСТ Груп“ спечели търга за строителството на 1.4 км от магистрала „Струма“ след тунел „Железница“, за което Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) ще плати 22 млн. лв. с ДДС. Жалби срещу избора на изпълнител не се появиха в Комисия за защита на конкуренцията (КЗК), но такава имаше срещу спечелилия търга за строежа на тунел "Железница" - нашумелия напоследък "Джи Пи Груп" в консорциум с "Глобал кънстръкшън" и "Виа план". Цената на обжалвания проект е 185 млн. лв. без ДДС.

В средата на август гръцката компания „Актор“ обжалва в КЗК търга за строежа на тунела, с което забави старта на проекта. Въпреки че Комисията разреши строеж, при наличието на жалба, все още договор с консорциума победител не е подписан.

Припомняме, че на 1 септември 2017 г. АПИ стартира откритата процедура за строителство на тунел „Железница“ на автомагистрала „Струма“, както и на отсечката преди и след него. Индикативната стойност на трите лота, в които са обособени проектите, е 250 млн. лв. без ДДС. Кандидатите можеха да подават офертите си до 19 октомври 2017 г.

Целият проект се финансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз, от ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014-2020 г. и от националния бюджет.

Тунел "Железница", който е с дължина от 2 км, трябва да е готов до 2023 г., иначе европейското финансиране ще бъде загубено и може да се наложи България да връща пари на Брюксел. Заради досегашните жалби обаче срокът за строеж намалява значително.

Източник
https://www.economic.bg/bg/news/10/pst-grup-shte-stroi-14-km-ot-struma-za-22-mln-lv.html
„Прогресът е пътят от примитивното през сложното към простото.“