Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Септември 24, 2018, 04:32:39 am

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Тагове

GPS, GLONASS, Galileo, BeiDou, IRNSS, QZSS, Doris, Transit, GPRS, Telematics, Teltonika, Garmin, TomTom, IGO, Trimble, Leica, Google Maps, Open Street Map, Navteq, Teleatlas, ERP, CRM, Internet of Things, IoT, Fleet Management, Tracking, GIS, Geomatics, Geodesy, Surveying, GPS Forum, GPS Tracking, Mapping, IG Engineering Forum, Trace Group Hold PLC, PSI AD, Infrastroi, Putstroiijenering, “Trace PZP Nis” PLC, “Trace PZP Vranje” Ltd, Trace Roads PLC, Trace Sofia, Trace Forum, PST Group, Allterco Robotics, MyKi, ConnectedBin, Mapex, Datecs, David Holding

Тагове

GPS, Глонасс, Галилео, Бейду, IRNSS, QZSS, Дорис, Транзит, GPRS, Телтоника, Телематика, Garmin, ТомТом, IGO, Trimble, Leica, Sokkia, CNC Navigation, Google Maps, Open Street Map, Интернет на нещата, IoT, IoT форум, управление на автопарка, GPS проследяване, следене, флийт мениджмънт, ГИС, Геоматика, Геодезия, Геодезия Форум, Картиране, строителна механизация, пътно строителство, Трейс Груп Холд АД, Пи Ес Ай АД, Инфрастрой АД, Пътстройинженеринг, Родопа Трейс, Трейс ПЗП Ниш АД, Трейс ПЗП Враня ООД, Трейс Пътища АД, Трейс Своге, Трейс София, Трейс Форум, ПСТ Груп,  Алтерко Роботикс, Давид Холдинг, Мапекс, Датекс, Ай Джи Инженеринг, форум

Recent

Потребители
 • Общ брой потребители: 2
 • Latest: Dimitar
Stats
 • Общ брой публикации: 178
 • Общ брой теми: 178
 • Online Today: 4
 • Online Ever: 6
 • (Юли 26, 2018, 05:07:53 pm)
Потребители онлайн
Users: 0
Guests: 2
Total: 2

Автор Тема: НИК е новият официален вносител на Müller-Elektronik  (Прочетена 2 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Dimitar

 • Owner
 • Full Member
 • *****
 • Публикации: 176
 • Рейтинг: +0/-0
 • Пол: Мъж
 • Устройство: Teltonika
 • Място: София
Компанията е ексклузивният представител за България и РумънияНИК е новият официален вносител на Müller-Elektronik. След като през 2017 г. лидерът в технологиите за прецизно земеделие Trimble придоби немската компания, от месец септември 2018 г., Müller-Elektronik вече е част от продуктовата листа на българската фирма.
 
Навигационните системи вече се предлагат на пазара от НИК, а на 10 септември се проведе и първото общо обучение на специалистите от българската компания в сградата на НИК Academy в село Изгрев, общ. Венец.

„Müller-Elektronik вече от една година е част от групата на Trimble. Ползите от това партньорство са много. България е важен пазар за нас. Основно тук продаваме нашите навигационни системи TRACK-Guide II и TRACK-Guide III. Интересно е, че българските фермери обикновено избират да започнат с паралелна навигационна система като нашата TRACK-Guide II. Хубавото е, че тя може да бъде надградена, така че да задоволи напълно нуждите и желанията на фермерите. Както в повечето европейски страни и в България виждаме положителната тенденция затова, че фермерите залагат все повече на прецизното земеделие. Това е една от причините, заради които избрахме и НИК за наш нов партньор в България“, каза за Трактор.БГ Хайнер Гротенхофер, търговски представител на Müller Elektronik за Германия.

<a href="https://www.youtube.com/v/bkW3hijX-VE" target="_blank" class="new_win">https://www.youtube.com/v/bkW3hijX-VE</a>

Именно добрата синергия от умения и знания за българския пазар на НИК и техническите решения, които Müller-Elektronik предлага, гарантират едно обещаващо партньорство с все по-пълни решения за прецизно земеделие и по-лесно управление на инвентари. За да бъдат обаче тези решения ефективни, те трябва да бъдат прилагани правилно.

„Разбира се, обучението е много важна част от бизнеса на НИК. Неслучайно НИК Academy, която беше открита в края на миналата година, работи с пълна пара и този сезон. Не само за нас, но и за нашите клиенти сме предвидили серия от обучения. Това, за което сме се събрали днес тук е ние самите да научим повече за продуктите, за да бъдем максимално компетентни и подготвени по отношение на тях“, обясни Тодор Шишков, търговски директор на НИК.От НИК са сигурни, че с обединението на двете компании земеделието ще придобие изцяло нова визия. Вече над 10 години НИК предлага технологиите за прецизно земеделие на компанията Trimble - известна с първия Android базиран дисплей за навигация за земеделски машини, който днес е един от най-предпочитаните дисплеи и с най-много функционалности. Müller-Elektronik от своя страна е немска семейна компания с дългогодишни традиции в областта на оборудването за управление и контрол на земеделските обработки. Компанията има голям принос в развитието на технологията ISOBUS, който осигурява комуникацията на различни машини и инвентари от едно устройство, без значение от производителя.

„С това партньорство очакваме да дадем едно още по-пълно и завършено решение за имплементиране на прецизно земеделие в българските стопанства. Müller до този момент бяха известни с решенията си за управление на различни контроли – пръскачки, торачки и различни други решения. Имайки дисплеите на Trimble и решенията на Müller по много по-улеснен начин и много по-пълен контрол може да реализираме върху всеки един от тези инвентари и операции на полето“, добави Шишков.Очаква се новото сътрудничество да позволи разработването на иновативни решения, давайки  възможност на фермерите да интегрират и използват разнообразни хардуерни и софтуерни продукти.

„От една страна клиентската база на НИК очакваме да нарастне, тъй като всички настоящи клиенти на Müller стават част от и семейството на НИК. Това, което е важно да кажа тук е, че за напред ние полагаме ангажимент по отношение на сервизиране, решения на казуси на дисплеите и въобще решенията, които са продавани от Müller до този момент на пазара“, смята експертът от НИК.

От своя страна пък Müller-Elektronik обещават много нови прецизни решения и за в бъдеще.„В следващите години фермерите могат да очакват нови дисплеи, както и нови добавки за TRACK-Guide III навигационните системи, като секционен контрол, почвени профили и други прецизни решения, които са и основният фокус на НИК. В партньорство с тях можем да помогнем на фермерите от България и Румъния да израснат в прецизното земеделие. Освен това планираме и обучения за екипа на компанията. По този начин екипът на НИК ще успее да се запознае със спецификите и характера на нашите системи. Убеден съм, че компанията ще се превърне в нашия най-силен партньор и най-добър дилър в цяла Европа“, заключи от своя страна Гротенхофер.

Няма второ мнение за това, че предстои революция в прецизното земеделие. Неуспорим е фактът, че комбинацията между технологиите на Trimble и ISOBUS решенията на Müller-Elektronik ще създадат възможност за технологична промяна в бранша, така че земеделците ще могат изцяло да интегрират системите за прецизно земеделие в стопанствата си.

Източник
https://fermer.bg/novini/nik-e-noviyat-ofitsialen-vnositel-na-muller-elektronik
« Последна редакция: Септември 23, 2018, 11:21:33 pm by Dimitar »
„Прогресът е пътят от примитивното през сложното към простото.“

 

TinyPortal © 2005-2018