Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Октомври 20, 2018, 11:13:31 am

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Тагове

GPS, GLONASS, Galileo, BeiDou, IRNSS, QZSS, Doris, Transit, GPRS, Telematics, Teltonika, Garmin, TomTom, IGO, Trimble, Leica, Google Maps, Open Street Map, Navteq, Teleatlas, ERP, CRM, Internet of Things, IoT, Fleet Management, Tracking, GIS, Geomatics, Geodesy, Surveying, GPS Forum, Photogrammetry, GPS Tracking, Mapping, IG Engineering Forum, Trace Group Hold PLC, PSI AD, Infrastroi, Putstroiijenering, “Trace PZP Nis” PLC, “Trace PZP Vranje” Ltd, Trace Roads PLC, Trace Sofia, Trace Forum, PST Group, PST Holding, Nik Electronics, Agro Office Maps, Kolma, Cadis, MKAD, Allterco Robotics, MyKi, FindyCar, FindyPet, FindyBike, FindyLite, ConnectedBin, Mapex, Datecs, David Holding, TechnoLogica, Autocad, ArcGIS, MapInfo, Simple Feature Library (OGR), Geospatial Data Abstraction Library (GDAL), GeoTools, JAVA, PROJ4, coordinates, projection, MapServer, GeoServer, Mapnik, GeoExplorer, geoexplorer, OpenLayers, Leaflet, Mapbender, MapFish, Cartaro, Map Guide, Open Source, PostgreSQL, PostGIS, MySQL, WebGIS, Online GIS

Тагове

GPS, Глонасс, Галилео, Бейду, IRNSS, QZSS, Дорис, Транзит, GPRS, Телтоника, Телематика, Garmin, ТомТом, IGO, Trimble, Leica, Sokkia, CNC Navigation, Google Maps, Open Street Map, Интернет на нещата, IoT, IoT форум, управление на автопарка, GPS проследяване, следене, флийт мениджмънт, ГИС, Геоматика, Геодезия, Геодезия Форум, Картиране, строителна механизация, пътно строителство, Трейс Груп Холд АД, Пи Ес Ай АД, Инфрастрой АД, Пътстройинженеринг, Родопа Трейс, Трейс ПЗП Ниш АД, Трейс ПЗП Враня ООД, Трейс Пътища АД, Трейс Своге, Трейс София, Трейс Форум, ПСТ Груп,  ПСТ Холдинг, Ник Електроникс, Агро Офис Карти, Колма, Кадис, Алтерко Роботикс, Давид Холдинг, Мапекс, Датекс, Ай Джи Инженеринг, форум, GPS измервания, GPS устройства, UTM35 WGS84, КС1970, КС 2005, МЗХ, БГС2005, ДФЗ, Европейски програми, министерство на земеделето и храните, координатни системи, равнинни координати, сферични координати, пространствени координати, европейски субсидии, ортофото карта, очертаване за ИСАК, регистрация в ИСАК, очертаване на земеделска земя, растерни карти,  регистрация на земеделски парцели, споразумения за ползване, санкции

Последни

Потребители
  • Общ брой потребители: 4
  • Latest: dalibor010
Stats
  • Общ брой публикации: 220
  • Общ брой теми: 220
  • Online Today: 6
  • Online Ever: 6
  • (Октомври 19, 2018, 01:05:46 pm)
Потребители онлайн
Users: 0
Guests: 1
Total: 1

Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 50
Технологията ще обхване 300 магазина на веригата до 2022 г.Carrefour ще разчита на блокчейн технология, разработена от IBM, за проследяване на доставките на храни

Търговската верига Carrefour ще използва блокчейн технология, за да проследява доставките на пилета, яйца и домати, докато стоките пътуват от фермите до магазините. По-късно приложението на технологията ще се разпростре и върху всички други продуктови линии, съобщи Ройтерс.

Френският търговски гигант заяви, че ще разчита на блокчейн технология, разработена от IBM, която обслужва редица търговци на дребно, логистични фирми и производители за гарантиране на изрядността в техните вериги за доставки.

Блокчейн системата позволява на магазините да проследяват движението на продуктите от началото до края, от фермата до рафта, с точност до минута и дори секунда. Технологията отговаря изцяло на задължението на търговците на храни да осигуряват 100% проследимост на всеки хранителен продукт, който предлагат.

Генералният секретар на Carrefour Лоран Вале каза, че до 2022 г. групата ще разшири употребата на блокчейн в своите 300 магазина за пресни продукти по целия свят. Това следва да гарантира сигурността на доставките и да позволи на клиентите спокойно да се доверят на предлаганата храна.

Проследяването на хранителните стоки е огромно предизвикателство за ХВК индустрията. Дори и в 21 век внезапни епидемии от салмонелоза и други заразни болести все още са факт и нерядко остава трудно да се разбере откъде точно идват заразите. В резултат на подобни проблеми обаче се разболяват много хора, а хиляди тонове храна биват унищожавани. Това води до огромни загуби за индустрията.

Възприемането на технология като блокчейн в търговска верига като Carrefour не минава без препятствия, казва Саймън Елис от американската компания за проучвания и анализи...

Read More

7

Четвъртък, 11 Октомври 2018

Направление „Архитектура и градоустройство“ към Столична община обяви старта на нова електронна услуга за изготвяне на индивидуална схема за поставяне на акционни преместваеми обекти.

За ползване на онлайн услугата е необходима регистрация в портала на НАГ.

Интерактивната схема предоставя възможност за изберане на желаното място за поставяне на акционния преместваем обект. Попълва се информация за него и се изтегля изготвената схема в PDF формат, който след това може да се разпечата.

Местата предназначени за провеждане на акционни събития са отбелязани върху картата като точки, оцветени в син цвят. Когато се навигира по картата навътре, точките започват да стават по-прецизни като местонахождение. При достатъчно приближение точките изчезват и биват заменени от схеми, които са разграфени на квадратчета. Всяко квадратче в рамките на дадената схема съответства на 1 кв.м. и може да бъде активирано с един избор върху него с ляв бутон на мишката. Избора на квадратче указва на схемата, че там ще бъде поставен обект, заемащ 1 кв.м. При избор на повече квадратчетата системата пресмята желаната заемана площ, спрямо броя на избраните квадратчета.

Системата пресмята автоматично сумарната площ на отбелязаните от обекти. Генерираната схема не изисква намесата на служител от Направление „Архитектура и градоустройство“.

Източник
https://www.geomedia.bg/novini/item/7050-nova-onlayn-usluga-ot-nag-stolichna-obshtina
Платформата ще се използва за интелигентно управление на акумулатори


Облачна ИТ система ще оптимизира работния цикъл, заряда и разряда на големи масиви от акумулатори

Иновативна облачна система за управление на акумулатори разработват български изследователи от Института по електрохимия и енергийни системи „Академик Евгени Будевски“ при БАН и високотехнологичната компания СТЕМО.

Облачната ИТ система трябва да оптимизира работния цикъл, заряда и разряда на големи масиви от акумулатори. Това следва да доведе до по-дългото им използване и съответно по-рядката им подмяна, както и до повишаване на енергийната ефективност при употреба.

Потенциалните приложения на системата за управление на акумулаторни масиви са многобройни. Платформата ще е от полза за:

Производители на електроенергия от възобновяеми източници – за целите на прилежащите към електроцентралите акумулаторни системи за „складиране“ на произведената електроенергия;

Производствени предприятия, които използват батерийни комплекси в процеса на производство и за осигуряване на резервираност;

Собственици на жилищни и офис сгради – както за осигуряване на резервираност, така и за складиране на произведена от тях електроенергия от възобновяеми източници;

Центрове за данни, които използват батерийни системи за осигуряване на непрекъсната работа;

Транспортни компании, използващи електрически превозни средства;

Компании, които отдават под наем акумулатори и акумулаторни системи;

Производители на акумулаторни батерии – за вграждане на технологията в произвежданите от тях батерии.

„Чрез IoT технология системата ще събира информация за оперативните характеристики на управляваните акумулатори, въз основа на които ще се определя и прилага оптимален ...

Read More

Компанията подписа договор с Агенция „Пътна инфраструктура“, а отсечката е след тунел „Железница“Строителната компания „ПСТ Груп“ спечели търга за строителството на 1.4 км от магистрала „Струма“ след тунел „Железница“, за което Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) ще плати 22 млн. лв. с ДДС. Жалби срещу избора на изпълнител не се появиха в Комисия за защита на конкуренцията (КЗК), но такава имаше срещу спечелилия търга за строежа на тунел "Железница" - нашумелия напоследък "Джи Пи Груп" в консорциум с "Глобал кънстръкшън" и "Виа план". Цената на обжалвания проект е 185 млн. лв. без ДДС.

В средата на август гръцката компания „Актор“ обжалва в КЗК търга за строежа на тунела, с което забави старта на проекта. Въпреки че Комисията разреши строеж, при наличието на жалба, все още договор с консорциума победител не е подписан.

Припомняме, че на 1 септември 2017 г. АПИ стартира откритата процедура за строителство на тунел „Железница“ на автомагистрала „Струма“, както и на отсечката преди и след него. Индикативната стойност на трите лота, в които са обособени проектите, е 250 млн. лв. без ДДС. Кандидатите можеха да подават офертите си до 19 октомври 2017 г.

Целият проект се финансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз, от ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014-2020 г. и от националния бюджет.

Тунел "Железница", който е с дължина от 2 км, трябва да е готов до 2023 г., иначе европейското финансиране ще бъде загубено и може да се наложи България да връща пари на Брюксел. Заради досегашните жалби обаче срокът за строеж намалява значително.

Източник
https://www.economic.bg/bg/news/10/pst-grup-shte-stroi-14-km-ot-struma-za-22-mln-lv.html
Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 50