Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Октомври 15, 2018, 11:00:17 pm

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Тагове

GPS, GLONASS, Galileo, BeiDou, IRNSS, QZSS, Doris, Transit, GPRS, Telematics, Teltonika, Garmin, TomTom, IGO, Trimble, Leica, Google Maps, Open Street Map, Navteq, Teleatlas, ERP, CRM, Internet of Things, IoT, Fleet Management, Tracking, GIS, Geomatics, Geodesy, Surveying, GPS Forum, Photogrammetry, GPS Tracking, Mapping, IG Engineering Forum, Trace Group Hold PLC, PSI AD, Infrastroi, Putstroiijenering, “Trace PZP Nis” PLC, “Trace PZP Vranje” Ltd, Trace Roads PLC, Trace Sofia, Trace Forum, PST Group, PST Holding, Nik Electronics, Agro Office Maps, Kolma, Cadis, MKAD, Allterco Robotics, MyKi, FindyCar, FindyPet, FindyBike, FindyLite, ConnectedBin, Mapex, Datecs, David Holding, TechnoLogica, Autocad, ArcGIS, MapInfo

Тагове

GPS, Глонасс, Галилео, Бейду, IRNSS, QZSS, Дорис, Транзит, GPRS, Телтоника, Телематика, Garmin, ТомТом, IGO, Trimble, Leica, Sokkia, CNC Navigation, Google Maps, Open Street Map, Интернет на нещата, IoT, IoT форум, управление на автопарка, GPS проследяване, следене, флийт мениджмънт, ГИС, Геоматика, Геодезия, Геодезия Форум, Картиране, строителна механизация, пътно строителство, Трейс Груп Холд АД, Пи Ес Ай АД, Инфрастрой АД, Пътстройинженеринг, Родопа Трейс, Трейс ПЗП Ниш АД, Трейс ПЗП Враня ООД, Трейс Пътища АД, Трейс Своге, Трейс София, Трейс Форум, ПСТ Груп,  ПСТ Холдинг, Ник Електроникс, Агро Офис Карти, Колма, Кадис, Алтерко Роботикс, Давид Холдинг, Мапекс, Датекс, Ай Джи Инженеринг, форум, GPS измервания, GPS устройства, UTM35 WGS84, КС1970, КС 2005, МЗХ, БГС2005, ДФЗ, Европейски програми, министерство на земеделето и храните, координатни системи, равнинни координати, сферични координати, пространствени координати, европейски субсидии, ортофото карта, очертаване за ИСАК, регистрация в ИСАК, очертаване на земеделска земя, растерни карти,  регистрация на земеделски парцели, споразумения за ползване, санкции

Последни

Потребители
  • Общ брой потребители: 3
  • Latest: stefmag
Stats
  • Общ брой публикации: 214
  • Общ брой теми: 214
  • Online Today: 2
  • Online Ever: 6
  • (Юли 26, 2018, 05:07:53 pm)
Потребители онлайн
Users: 0
Guests: 1
Total: 1

Страници: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 50
Все още не е ясна цената на уикенд винетката, както и периодът, за който ще важиТол полиция ще се занимава с контрол на пътя, ще преследва и шофьорите, които са с неплатени тол такси. Това коментира в ефира на bTV Радослав Николов, съветник в Министерството на регионалното развитие по въпросите за новата тол система.

Той уточни, че контролът ще е насочен предимно към шофьорите на тежкотоварните автомобили, като ще се правят и проверки на място.

По думите му предстои да се изгради цялостния капацитет на службата, която ще поддържа новата тол система. Скоро ще стартират и конкурси за назначаване на 920 служители - 680 ще се занимават с контрола на пътища, а останалите 240 ще поддържат системата.

 Всички, които имат валидни хартиени винетки след януари 2019  г., когато влизат в сила електронните винетки, няма да бъдат глобявани, увери още Николов. По принцип шофьорите, чиито винетки важат и през следващата година, трябва да ги презаверят. Ако не го направят обаче, няма да получават глоби, просто регистрацията им в системата ще става на пътя, уточни експертът.

„След 1 януари ще се закупуват винетки по електронен път. Цените на винтеките няма да се променят: годишна - 97 лв.; тримесечна - 54 лв.; месечна - 30 лв.; седмична - 15 лв. Има възможност, шофьорите, които не са платили, да могат да го направят на място с карта“, обясни още Николов. Той добави още, че ще има и нов вид винетка – за уикенда, но все още не е решено каква ще е нейната цена и за какъв период ще важи.

Източник
https://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/tol-policiia-shte-debne-nekorektnite-shofiori-269234/
Източник
https://www.garmin.bg/UserFiles/Image/Untitled2(76).png
Проектът се разработва от Община Бургас, университета на Констанца в Румъния и Държавния университет на ТбилисиДигитална карта ще показва къде се намират твърдите отпадъци в акваторията на Черно море. Това предвижда екологичен проект, който Община Бургас реализира съвместно с университета на Констанца в Румъния и Държавния университет на Тбилиси в Грузия, пише Kmeta.bg.

Експерти по въпросите на екологията от трите държави ще проследят основните замърсяващи потоци и ще предприемат почистване на отпадъци в избрани застрашени райони.

Наличната информация ще бъде събрана в обща база данни. Проектът има за задача да открие пътя на основните потоци отпадъци, да ги свърже с въздушните и морските течения и да локализира потенциалните точки на концентрация.

За постигането на тази задача ще бъде направена компютърна карта на разпределението на отпадъците, чиято цел е да се предвидят техните движения. Ще бъдат организирани трансгранични кампании за почистване.

 „Извън техническите дейности, които ще извършим, сериозно предизвикателство е работата с местните общности за промяна на нагласите към екологията”, каза при представянето на проекта зам.-кметът на Бургас по европейски политики и околна среда Руска Бояджиева.

Проектът ще има за задача да привлече много доброволци, включително ученици, у които да се възпитава отношение към екологията на нашето море.

По време на изпълнението ще бъде разработена Методика за идентифициране на горещи точки и Насоки за екологосъобразно управление на морските отпадъци, както и документален филм за проекта.

Следващото събитие по проекта е семинар на тема "Въздействието на замърсяването с твърди отпадъци в Черно море и други аспекти на опазването на околната среда", който ще се проведе в експоцентър "Флора" в периода 2-3 октомври 2018 г. В него ще вземат у...

Read More

Новата производствена база ще отвори между 2000 и 2500 нови работни места в региона
inShare

Германският гигант Leoni направи първа копка на завода си за електрически системи, кабели и други компоненти за автомобили в Плевен. Инвестицията от 32 млн. евро е на строителната компания „Хоризонт-Иванов“, която е направила базата по поръчка на Leoni и ще отдаде завода под наем за следващите 15 години.

Новата производствена база се очаква да започне функционирането си до края на 2018 г. и ще отвори между 2000 и 2500 нови работни места в региона. Компанията вече започна да търси и наема специалисти по качеството, логистиката, контрол по производството, инженери, човешки ресурси, администрация, счетоводство и други.

Площта на завода в Плевен е 28 120 кв. м., от които около 14 000 са за производствени мощности. Останалата част ще бъде заета от съблекални, столова и зона за обучения. Пълният капацитет на завода ще бъде достигнат постепенно до 2020 г., според плана на адаптиране на пространството към нуждите на производството.

„Официалната церемония за “първа копка” на нашия завод в Плевен потвърждава стратегията за разширение на Leoni в Източна Европа”, каза Ралф Маус, директор оперативни дейности и производство в Leoni, направление “Кабелни системи”.

От компанията вярват, че откриването на производство в България е стратегическа стъпка в развитието на бизнеса им в Източна Европа.

„Подобни инвестиции създават дългосрочна промяна. И след като реиндустриализацията на Южна България вече е факт, е време това да се случи и със Севера. И тази тенденция ще промени България към по-добро”, каза вицепремиерът Томислав Дончев.

„Най-важното за региона е, че тази инвестиция ще подобри пазара на труда, което ще се отрази положително на цялостната икономика на региона”, каза  министърът на икономиката Емил ...

Read More

Страници: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 50