Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Октомври 20, 2018, 12:15:59 pm

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Тагове

GPS, GLONASS, Galileo, BeiDou, IRNSS, QZSS, Doris, Transit, GPRS, Telematics, Teltonika, Garmin, TomTom, IGO, Trimble, Leica, Google Maps, Open Street Map, Navteq, Teleatlas, ERP, CRM, Internet of Things, IoT, Fleet Management, Tracking, GIS, Geomatics, Geodesy, Surveying, GPS Forum, Photogrammetry, GPS Tracking, Mapping, IG Engineering Forum, Trace Group Hold PLC, PSI AD, Infrastroi, Putstroiijenering, “Trace PZP Nis” PLC, “Trace PZP Vranje” Ltd, Trace Roads PLC, Trace Sofia, Trace Forum, PST Group, PST Holding, Nik Electronics, Agro Office Maps, Kolma, Cadis, MKAD, Allterco Robotics, MyKi, FindyCar, FindyPet, FindyBike, FindyLite, ConnectedBin, Mapex, Datecs, David Holding, TechnoLogica, Autocad, ArcGIS, MapInfo, Simple Feature Library (OGR), Geospatial Data Abstraction Library (GDAL), GeoTools, JAVA, PROJ4, coordinates, projection, MapServer, GeoServer, Mapnik, GeoExplorer, geoexplorer, OpenLayers, Leaflet, Mapbender, MapFish, Cartaro, Map Guide, Open Source, PostgreSQL, PostGIS, MySQL, WebGIS, Online GIS

Тагове

GPS, Глонасс, Галилео, Бейду, IRNSS, QZSS, Дорис, Транзит, GPRS, Телтоника, Телематика, Garmin, ТомТом, IGO, Trimble, Leica, Sokkia, CNC Navigation, Google Maps, Open Street Map, Интернет на нещата, IoT, IoT форум, управление на автопарка, GPS проследяване, следене, флийт мениджмънт, ГИС, Геоматика, Геодезия, Геодезия Форум, Картиране, строителна механизация, пътно строителство, Трейс Груп Холд АД, Пи Ес Ай АД, Инфрастрой АД, Пътстройинженеринг, Родопа Трейс, Трейс ПЗП Ниш АД, Трейс ПЗП Враня ООД, Трейс Пътища АД, Трейс Своге, Трейс София, Трейс Форум, ПСТ Груп,  ПСТ Холдинг, Ник Електроникс, Агро Офис Карти, Колма, Кадис, Алтерко Роботикс, Давид Холдинг, Мапекс, Датекс, Ай Джи Инженеринг, форум, GPS измервания, GPS устройства, UTM35 WGS84, КС1970, КС 2005, МЗХ, БГС2005, ДФЗ, Европейски програми, министерство на земеделето и храните, координатни системи, равнинни координати, сферични координати, пространствени координати, европейски субсидии, ортофото карта, очертаване за ИСАК, регистрация в ИСАК, очертаване на земеделска земя, растерни карти,  регистрация на земеделски парцели, споразумения за ползване, санкции

Последни

Потребители
  • Общ брой потребители: 4
  • Latest: dalibor010
Stats
  • Общ брой публикации: 220
  • Общ брой теми: 220
  • Online Today: 6
  • Online Ever: 6
  • (Октомври 19, 2018, 01:05:46 pm)
Потребители онлайн
Users: 0
Guests: 1
Total: 1

Страници: 1 2 3 [4] 5 6 ... 50


Digital4Plovdiv се завръща с пълна сила и сме готови да споделим новите си идеи с вас!

Какво предстои?

Очаквайте на 12 октомври 2018 година Конференция“Digital B2B Technologies 2018".

Водещи специалисти от цяла България ще представят най-актуалните и интересни теми в сферата на B2B индустрията. Ще имате възможността да обменяте опит и контакти с известни колеги от този бранш.

Продължаваме със следващото ни голямо издание: Конференция “Digital B2B Technologies 2018". В него участие ще вземат специалисти в сферата на B2B бизнеса, като ще научите полезни съвети и ще чуете най-добрите казуси и примери от реалната практика.

Какво да очаквате?

Над 60 лектори като: изпълнителният директор на SAP България, управителят на IDC България, изпълнителният директор на Cloud Face, ръководителят на отдел „Управление на риска“на Telelink, член на управителния съвет и изпълнителен директор към Next Consult, ръководителя на отдел „Корпораивни клиенти“на Auxionize, основателят на PaySera, управителят на Internet Media Group, TЕZ, основателят на Navigato, управител за България на MediaPost, изпълнителния директор на SIS Technology, директор Маркетинг и продажби към Horizon, арт директора на Pixar и много други известни лектори.

Освен това, Дигитална агенция SEOMAX като главен организатор на конференцията организира Нетуоркинг коктейл, където ви очаква делова атмосфера, нови контакти и приятни събеседници. Ще имате възможността да се запознаете отблизо с известни специалисти в сферата на дигиталния маркетинги да зададете своите въпроси лично.

Конференцията ще се проведе на 12 октомври в град Пловдив, в Международен панаир Пловдив, а гостите на събитието ще могат да чуят най-актуалните теми в лекции, ко...

Read More

Невен Дилков поема щафетата от Николай Желев, който бе на същата позиция през последните две години

Невен Дилков, управител на телекомуникационната компания Нетера, е новият зам.-председател на Сдружението за електронни комуникации, стана ясно след годишната среща на организацията. Той поема щафетата от Николай Желев, който бе на същата позиция през последните две години. Невен Дилков е член на борда от 2007 до 2014 година. Заемал е и позицията на Председател на УС между 2010 и 2012 година. Досегашният председател на съвета, Иван Иванов, запазва поста си от последните две години.„СЕК е най-масовата организация от гледна точна на брой членове, която обединява интересите на алтернативните телеком оператори в България. Новата длъжност ме въвлича в активна комуникация с доста обществени институции, които имат регулаторна и законотворческа роля. Участието в тези процеси е безценно“, коментира Невен Дилков по повод новата си позиция.

СЕК е браншова организация на алтернативните телекомуникационни оператори в България. Мисията на СЕК е създаването и развитието на равнопоставен конкурентен и недискриминационен пазар в областта на електронните съобщения. СЕК активно защитава неутралността на мрежите и правата на потребителите за свободно и пълноценно използване на интернет и постиженията на техническия прогрес в комуникациите. Организацията тази година чества 20 годишнина от създаването си.

Източник
http://computerworld.bg/167821686__upravitelyat_na_netera_e_noviyat_zampredsedatel_na_sdruzhenieto_za_elektronni_komunikacii
В бъдеще в завода в България ще се произвеждат и компоненти за електрически автомобили Германският автомобилен концерн Voss Automotive ще инвестира на първия етап от своята експанзия в България около 15 млн. евро и планира до 2019 г. да има между 400 и 500 служители в страната ни, а до 2020 г. да увеличи броя им до 1000.

Компанията, която е регистрирала българско дъщерно дружество през юни, вече е назначила първите си служители, които в момента се обучават в заводи на компанията в Полша и Германия, обяви по време на представянето на плановете на концерна Роланд Вайс, управляващ директор на Voss Automotive Bulgaria.

Заводът на германците, както е известно, ще бъде в ловешкото село Баховица, където групата е сключила десетгодишен договор за наем на около 15 000 кв.м площи в местния "Баховица индустриален парк". Германската компания ще ползва халетата на завода, където се сглобяваха китайските автомобили Great Wall, но е наела и административна сграда на територията на завода, както и логистични площи.

Дружеството вече има голям договор с ОЕМ производители за поне 3-4 млн. свързващи системи, но в бъдеще ще произвежда такива системи за горивни клетки, както и компоненти за електрически автомобили, поясни още Вайс, който работи за компанията от 21 години.

По думите му 80% от служителите в България ще са работници по производството и логистиката, а останалите 20 на сто ще са индиректни служители – заети в мениджмънта и администрацията.

За да гарантира безпроблемното наемане на служители, германският концерн ще организира редовни автомобилни линии от Ловеч и Плевен, за което е получила и обещания за помощ от местните власти. Мениджърите на компанията ще залагат и на т. нар. дуално обучение, за което ще си партнират с местните образователни институции.

Очаква се през февруари новите служители, с помощта...

Read MoreПетък, 05 Октомври 2018
Европейският парламент (ЕП) гласува вчера доклад, в който се предвижда анализ на причините за преобладаващото използване на критерия най-ниска цена при обществените поръчки. 534-ма евродепутати казаха „да“ при гласуването, 54 бяха против, а 15 се въздържаха. В доклада се обръща внимание на необходимостта да бъде подкрепено участието на малки и средни компании в търговете.

Критика получиха много държави членки, които се бавят с транспонирането на директивите за обществените поръчки от 2014 г. Евродепутатите поискаха Европейската комисия (ЕК) да организира лесен достъп до ръководствата и другите инструменти, разработени за подпоматането на страните членки при прилагането на правната рамка в областта на търговете.

ЕП приветства факта, че много държави от съюза са приели разпоредби за използването на критерии за качество (включително най-добро съотношение цена – качество), и насърчава тяхното систематично прилагане.

Вместо критерий най-ниска цена според депутатите трябва да се вземат под внимание качествени, екологични и/или социални аспекти и да се има предвид цялостния жизнен цикъл на продуктите, включителни екологичното им въздействие.

ЕП призовава за насърчаване на сътрудничеството между възлагащите органи и участниците на пазара при разработването на новаторски методологии, продукти и услуги, които все още не съществуват.

В доклада се призовава да се подпомага участието на малки и средни предприятия (МСП) в процедурите. Един от предложените варианти е задължително разделяне на партиди, когато това е възможно, или чрез ограничаване на оборота, необходим за участие в тръжна процедура. Разделянето на договорите на партиди насърчава конкуренцията на пазара и избягва риска от еднолични търгове, зависимостта на доставчиците, се посочва още в доклада. МСП ще трябва да преминат през об...

Read More

Страници: 1 2 3 [4] 5 6 ... 50