GPS Forum.eu

GPS Новини => GPS Новини => Темата е започната от: Administrator в Януари 26, 2018, 11:03:11 am

Титла: Лондон губи правото на мониторинг на "Галилео", централата отива в Мадрид
Публикувано от: Administrator в Януари 26, 2018, 11:03:11 am
Лондон губи правото на мониторинг на "Галилео", централата отива в Мадрид

(http://www.geomedia.bg/media/k2/items/cache/ab5416cabade2c10a7d131df8827902a_XL.jpg)

Европейската комисия прие решение за преместване на резервния център за наблюдение на сигурността "Галилео" от Великобритания в Испания. В момента европейската навигационна система разполага с два такива щаба, като вторият е във Франция. Тъй като не може сигурността на „Галилео“ да се управлява от страна, която не е член на ЕС, въпреки че Лондон остава част от програмата, няма да участвав мониторинга.

На практика базата във Великобритания така и не е работила с пълен капацитет, след като бе избрана да приюти втория център през 2010 г. Преди т.нар. „Брекзит“ е било планирано резевната локация за безопаснотст на „Галилео“ да заработи напълно тази година. Центърът е бил проектиран да дублира основната система за сигурност, намираща се във Франция и да засича случайни или умишлени действия, които биха могли да нарушат услугата или дори да я изключат.

Испанският център за мониторинг на „Галилео“ ще струва близо 4,6 млн. евро и се очаква да осигури до 100 работни места. Той ще бъде създаден в Мадрид.

http://www.geomedia.bg/novini/item/6487-london-gubi-pravoto-na-monitoring-na-galileo-,-tsentralata-otiva-v-madrid