Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Септември 26, 2018, 02:20:31 pm

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Тагове

GPS, GLONASS, Galileo, BeiDou, IRNSS, QZSS, Doris, Transit, GPRS, Telematics, Teltonika, Garmin, TomTom, IGO, Trimble, Leica, Google Maps, Open Street Map, Navteq, Teleatlas, ERP, CRM, Internet of Things, IoT, Fleet Management, Tracking, GIS, Geomatics, Geodesy, Surveying, GPS Forum, Photogrammetry, GPS Tracking, Mapping, IG Engineering Forum, Trace Group Hold PLC, PSI AD, Infrastroi, Putstroiijenering, “Trace PZP Nis” PLC, “Trace PZP Vranje” Ltd, Trace Roads PLC, Trace Sofia, Trace Forum, PST Group, Nik Electronics, Agro Office Maps, Kolma, Cadis, MKAD, Allterco Robotics, MyKi, ConnectedBin, Mapex, Datecs, David Holding, TechnoLogica, Autocad, ArcGIS, MapInfo

Тагове

GPS, Глонасс, Галилео, Бейду, IRNSS, QZSS, Дорис, Транзит, GPRS, Телтоника, Телематика, Garmin, ТомТом, IGO, Trimble, Leica, Sokkia, CNC Navigation, Google Maps, Open Street Map, Интернет на нещата, IoT, IoT форум, управление на автопарка, GPS проследяване, следене, флийт мениджмънт, ГИС, Геоматика, Геодезия, Геодезия Форум, Картиране, строителна механизация, пътно строителство, Трейс Груп Холд АД, Пи Ес Ай АД, Инфрастрой АД, Пътстройинженеринг, Родопа Трейс, Трейс ПЗП Ниш АД, Трейс ПЗП Враня ООД, Трейс Пътища АД, Трейс Своге, Трейс София, Трейс Форум, ПСТ Груп,  Ник Електроникс, Агро Офис Карти, Колма, Кадис, Алтерко Роботикс, Давид Холдинг, Мапекс, Датекс, Ай Джи Инженеринг, форум

Recent

Потребители
  • Общ брой потребители: 2
  • Latest: Dimitar
Stats
  • Общ брой публикации: 182
  • Общ брой теми: 182
  • Online Today: 3
  • Online Ever: 6
  • (Юли 26, 2018, 05:07:53 pm)
Потребители онлайн
Users: 0
Guests: 2
Total: 2

Страници: [1] 2 3 ... 43
Хората възприемат подчертано негативно и цялостната законодателна рамка, показва проучване на „Галъп интернешънъл“Високо е недоволството на българите към качеството и контрола на пътищата в страната. Цели 87% не са доволни от качеството им, а 9% дават положителен отговор. Недоволството е голяма и от формите на контрол по пътищата у нас. 73% ги оценяват като незадоволителни, а само 24% дават положителна оценка. Останалите не могат да преценят.

Това са изводите от ново проучване на „Галъп интернешънъл“, проведено сред 932 души между 12 и 14 септември.

Сега действащият модел на практически споделена отговорност между институциите очевидно се възприема като основен проблем в обществото ни, когато става дума за пътна безопасност – 82% го оценяват негативно, а само 10% позитивно, 8% не могат да преценят. Хората възприемат подчертано негативно и цялостната законодателна рамка и имат много повече изисквания към формите на контрол по пътищата.

Само 10% от респондентите са доволни от сегашния модел у нас, който се характеризира с на практика споделена отговорност между институциите. На противоположното мнение са мнозинството от 82%, а останалите не могат да преценят. Очевидно, хората закономерно търсят нов цялостен модел. Затова и мнозинство от 74% оценява ниско сега действащото законодателство по темата. 21% го оценяват положително, а останалите не могат да формират мнение.

Наскоро в друго изследване на „Галъп интернешънъл“ стана ясно, че българите поставят оценка „среден 3.15“ на пътищата у нас.

Източник
https://www.economic.bg/bg/news/10/ot-balgarite-sa-nedovolni-ot-patishtata-v-stranata.html
Система ще следи дали графичното очертаване съвпада с реалните обработки на полето Предвижда се от 2021 г. да се прилага система за мониторинг при заявяване на земеделски парцели. Тя ще следи дали графичното очертаване съвпада с реалните обработки на полето. С това теренните проверки ще отпаднат напълно. Това каза Светлана Боянова, председател на Институт за агростратегии и иновации, по време на една от срещите, част от информационната кампания за Общата селскостопанска политика (ОСП) след 2020 г., която се провежда по инициатива на Националната асоциация на зърнопроизводителите.

До 2021 г. всяка държава членка ще трябва да разработи компютърна електронна система, която да замести напълно теренните проверки.

„Предвижда се графичното очертаване да съвпада с реалната обработка на място. Най-общо казано ще се следят изцяло парцелите и това, което се отглежда там, както и обработките. С програмата ще стане ясно, например дали на място със заявена царевица, се отглежда царевица.

Тази система трябва да е разработена така, че да се разбере и начина на ползване, и на географско очертаване. Ако това, което фермерите са заявили и това, което се вижда от системата не се препокрие – съответният земеделски производител няма да получи субсидия“, обясни Боянова.

Как новата система ще замести теренните проверки?
 
„ЕК има собствен сателит. На всеки 3-4 месеца ще се изпращат данни до страните-членки от него. Тези данни, под формата на снимки, ще се предоставят безплатно на държавите членки. От своя страна те ще трябва да интегрират картите в тази система и да посочат на кой парцел, какво се гледа. Когато земеделците очертават, те ще казват каква е културата на различния парцел. И ако бъде заявена като царевица, във всеки един момент на мониторинг, експертите трябва да могат да виждат и да познав...

Read More

Днес, 24-ти септември, официално бе открито 74-тото издание на един от най-престижните технологични форуми на Балканите - Международен технически панаир Пловдив. По време на панаирната седмица компании от 35 държави ще покажат модерни технологии, машини и иновативни предложения за индустрията и дома.Сред официалните гости на откриването бяха: г-н Томислав Дончев, зам. министър-председател по европейските фондове и икономическата политика; ст. комисар Атанас Илков, директор на Областната дирекция на МВР; Борислав Димитрачков от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия; посланикът на Индия у нас г-жа Пуджа Капур; Борислав Боянов, президент на Индийско-българската бизнес камара; Ивайло Жеглов, управител на Експотийм и Борислав Тодоров, председател на управителния съвет на Асоциацията на търговците на едра строителна техника.

„Панаирът трябва да бъде устройството, което ще измери пулса на българската икономика и аз се надявам това измерване да покаже, че пулсът е здравословно висок“, коментира г-н Томислав Дончев. „Пожелавам успех на всички производители, изложители и гости. Време е 74-тия технически панаир да започне сега!“, допълни той, давайки официален старт на панаирната седмица.В тазгодишният панаир ще се включат над 550 участници от 35 страни от Европа, Азия и Северна Америка. Форумът ще бъде арена за срещи между производители и търговци от областта на електрониката и електротехниката, енергетиката и екологията, информационните технологии, роботиката и автоматизацията, машиностроенето, строителството, химическата и минната промишленост, водния сектор и др. Очаква се и мащабно участие на Индия - над 46 компании, които ще представят една от най-бързо развиващите се икономики в света.

Тази година Есенният т...

Read MoreВторник, 25 Септември 2018

В днешния брой 79 на „Държавен вестник“ (ДВ) е обнародвана Наредба № РД-02-20-2 от 28 август 2018 г. за проектиране на пътища. Подзаконовият акт влиза в сила месец след обнародването си и отменя действащата в момента Наредба № 1 от 2000 г. за проектиране на пътища (ДВ, бр. 47 от 2000 г.).

В текстовете са регламентирани всички фази на проектирането на пътища и съответните части към тях. Наредбата се отнася за всички нови пътища, основни ремонти и реконструкции на съществуващи пътища, както и на съоръжения и принадлежности към тях. Акцентира се върху безопасността на пътищата, като се въвежда създаването на зони за безопасност, чиято ширина зависи от класа на пътя.

Целият текст на новата наредба се намира на стр. 6 от днешния брой 79 на ДВ.

Източник
https://www.geomedia.bg/novini/item/7011-obnarodvana-e-novata-naredba-za-proektirane-na-patishta
Страници: [1] 2 3 ... 43

TinyPortal © 2005-2018